Impressie van de nieuwe bierbrouwerij.
Impressie van de nieuwe bierbrouwerij. Foto: Bestemmingsplan bedrijventerrein Oudeschild

"Alleen silo's nieuwe brouwerij mogen vijftien meter hoog"

Alleen de silo's voor de nieuwe bierbrouwerij mogen vijftien meter hoog, de rest moet lager. Dat schrijven coalitiepartijen VVD, PvdA en Texel2010 samen met D66 in een gezamenlijk amendement. De benodigde uitbreiding van het bedrijventerrein staat op de raadsagenda van komende woensdag.

De voorgenomen bouwhoogte van vijftien meter geldt tot dusver voor een oppervlakte van maximaal 6600 m2. "De bouwhoogte van 15 meter van de nieuwe bierbrouwerij heeft een forse impact op het landschap", schrijven de vier partijen. "En daarnaast geldt dat op geen enkel ander bedrijventerrein 15 meter de standaard is. Wij beseffen echter dat silo's voor de bierbrouwerij noodzakelijk zijn en willen dus dat er een wijziging wordt aangebracht in het voorliggende plan in die zin dat de maximale bouwhoogte van 15 meter wordt mogelijk gemaakt daar waar silo's komen te staan."

Ingezonden brief

Het platform van omwonenden stuurde een brief die gericht is aan de raad, ook naar de redactie als ingezonden brief. Omdat de ruimte ontbreekt om deze volledig af te drukken plaatsen we een samenvatting, de volledige brief staat op www.texelsecourant.nl. "Ga alstublieft zorgvuldig om met uw verantwoordelijkheid voor besluiten over het unieke landschap en aanzicht van Texel! Als ik raadslid was -en ook als burger van Texel- zou ik geen genoegen nemen met de onzorgvuldige voorbereiding van een zo ingrijpend plan als het bestemmingsplan Uitbreiding Bedrijventerrein Oudeschild. Immers U bent het, de gemeenteraad, die het karakter bepaalt van Texel - nu en in de toekomst. En wij, de burgers van Oudeschild en Texel willen ons gehoord voelen door de raad; wij willen er niet alleen bij de stembus iets van mogen vinden. Want wij - de burgers van Texel- WIJ zijn Texel."