Doneer je schoolhek in Alkmaar, De Burijn.
Doneer je schoolhek in Alkmaar, De Burijn. Foto: Parlan

Wervingsactie voor pleegouders

Pleegouders van Texel hebben het initiatief genomen om de actie 'doneer je (school)hek' naar Texel te halen. Inmiddels hebben de scholen een mail ontvangen van pleegzorgaanbieder Parlan met de vraag of ze een spandoek aan hun schoolhek hangen om zo aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Er zijn al een paar aanmeldingen.

Evelien Priester, communicatie Parlan Jeugdhulp: 'Scholen bouwen elke dag mee aan de toekomst van de kinderen in onze gemeente. Dat is geweldig! Want ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Sommige kinderen kunnen door omstandigheden tijdelijk niet thuis wonen. Gelukkig zijn er pleegouders, die deze kinderen dan een tijdelijk een ander thuis bieden. Bij Parlan alleen wachten al ongeveer vijftig kinderen op een passend pleeggezin. Daarom is deze actie zo belangrijk.'

Margriet Hoekstra, directeur Liereland uit Alkmaar waar de actie afgelopen januari en februari plaatsvond: "scholen zorgen, net als pleegouders, voor een warme en veilige plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en thuis voelen. Als school steunen wij daarom de actie 'doneer je schoolhek' om pleegouders te werven. Ik hoop dat ouders zich afvragen 'Waarom zou ik het niet doen?'"

Scholen op Texel kunnen zich in februari aanmelden voor een spandoek via pr.com@parlan.nl. In maart komen medewerkers een dag naar Texel om de spandoeken op te hangen. Bedrijven die pleegzorg een warm hart toedragen kunnen zich ook opgeven.

Op woensdag 11 april om 19.30 uur is een infoavond over pleegzorg bij de HEMA. Opgeven hiervoor kan via www.pleegzorgparlan.nl Deze avond wordt u aangeboden door de pleegzorgaanbieders Parlan Jeugdhulp, Kenter Jeugdhulp, William Schrikker en het Leger des Heils in nauwe samenwerking met pleegouders van Texel en met morele steun van de gemeente Texel.