Afbeelding
Foto: Liselotte Schoo

Wat ik zeggen wou

Vertrutting

Onze burgemeester heeft in al zijn wijsheid besloten om geen glaswerk meer toe te staan op twee prachtige Texelse evenementen. Mijns inziens doet hij doet hiermee afbreuk aan het karakter en de sfeer van beide evenementen. De aansprakelijkheidsangst in dit land is nu echt aan het doorslaan met complete vertrutting tot gevolg. Om bij voorbaat z'n eigen hachje te redden probeert onze burgemeester nu zelfs schitterende evenementen de nek om te draaien.

Ik heb nog wel wat ideeën voor meneer Uitdehaag. Laten we zwemmen in zwembaden en zee verbieden, er zou wel eens iemand kopje onder kunnen gaan namelijk. Laten we het gemotoriseerd verkeer op het eiland verbieden en zo het meest briljante plan om de verkeersveiligheid te vergroten ooit tot stand te brengen. En bij deze twee voorbeelden zijn er de verleden jaren nota bene doden gevallen, terwijl de burgemeester in dit geval zelf al aangeeft dat er nog nooit ook maar enig probleem is geweest met het glaswerk.

Als deelnemer van Texel Culinair vind ik dat we met z'n allen in opstand moeten komen tegen deze belachelijke beslissing en de burgemeester maar de toegang te ontzeggen tot De Koog. Puur uit voorzorg voor zijn eigen veiligheid natuurlijk, wij werken hier namelijk met glas...

Stop de vertrutting!

Alexander Aardema,

De Koog.

Foto: Liselotte Schoo