"Alleen Texelaars in

huizen De Tuunen"

Het college van b en w heeft dinsdag een besluit genomen over een plan voor een Huisvestingsverordening. Die moet voorkomen dat de nieuw te bouwen betaalbare sociale flexwoningen in Buurtskap De Tuunen straks worden verhuurd aan mensen van de overkant.

Dit sluit aan op een verzoek van PvdA Pro Texel aan b en w. "Deze extra woningen bieden door hun lage huur een prachtige kans voor Texelse woningzoekenden. De woningen zijn nadrukkelijk bedoeld om de krapte en stagnering op de Texelse woningmarkt te verminderen." De PvdA vraagt te komen tot een concept-Huisvestingsverordening, zoals beschreven in de Woonvisie. "Zodat de huizen in Buurtskap De Tuunen echt terecht komen bij de mensen voor wie de huizen worden gebouwd."

B en w melden dat zo'n huisvestingsverordening voor deze woningen in voorbereiding is. Achtergrond hiervan is onder meer dat voor begeleiding van een bepaalde categorie bewoners veel kosten moeten worden gemaakt. Als b en w ermee akkoord gaan, staat het voorstel in de raadsvergadering van maart op de agenda.