Wat ik zeggen wou

Stemgerechtigden

De ingezonden brief in de TC van 2 februari over het bedrijventerrein Oudeschild is tekenend voor het gevoel dat je ondersneeuwt in bureaucratie. Bij de herindeling van de Groeneplaats/ park is dat meedenkende particulieren en ondernemers ook overkomen in 2013 toen er zienswijzes ingediend mochten worden, waar vervolgens nergens wezenlijk op ingegaan is.

Wat nu op tafel ligt, is bij velen niet welkom. Het verstoort het plein/ park en is bovendien een blokkade voor de zogenoemde winkelcirkel, en verstoort het vrije zicht op de kerk en het Texelse Courant-gebouw. Bouwvergunningen verlopen na enige tijd, een ingrijpend project als de Groeneplaats dat er al zoveel jaren ligt, kan zo best zonder gezichtsverlies overgedaan worden. Met in gedachte een multifunctioneel plein-park voor terras, handel, Texelproducten, culturele activiteiten etc.

Het sluiten van de Burger basisscholen voor een nieuw schoolproject bij de OSG is niet iets dat bij de ouders of leraren vandaan komt als wens en welke school is de volgende die sluit? Als het de heer Vlek werkelijk te doen is dat er steun aan cultuur en dorpsleven gegeven wordt, kan dat ook op een andere plaats, bijvoorbeeld in de Beatrixschool voor Artex en behoud de ULO als dorpshuis, met of zonder Young4Ever.

De wens van naamsvermelding bij "geven bij leven" gelinkt aan alléén de Thijsseschool plus de te dik er bovenop liggende instemming van diverse notabelen wekt wantrouwen. Laat de scholen dus met rust.

Hier in Den Hoorn speelt de toekomst van de Drijverschool. De mensen van de Verzamelpost waren na zo'n lange tijd van hoop en vrees ook "klaar met de gemeente" en konden vertrekken. Een verlies voor Den Hoorn. Het vermoeden bestaat dat er "grotere" belangen in het spel zijn. Ook hier lijkt men geen eerlijke kans te krijgen.

Voor dit alles geldt: maak uw ideeën wereldkundig en laat ze niet ondersneeuwen. Geachte stemgerechtigden, de raad hoeft een verzoek van het college niet op te volgen, zij kunnen best vaker naar hun kiezers luisteren. Vele kleine belangen, hoe klein ook, doen er ook toe. Zie ze maar als de haarwortels van de samenleving, zonder hen verwelkt die uiteindelijk.

Cor Zijm,

Den Hoorn.