Stoelinga en Veeger weer op dreef

Theo Stoelinga en invalster Marjo van Heerwaarden haalden de hoogste score in de zeventiende speelronde van de klaverjascompetitie. Tiny Zwaneveld en Piet Moree zijn de nieuwe leiders in het algemeen klassement.

Theo Stoelinga haalde met invalster Marjo van Heerwaarden de eerste rondewinst van het seizoen binnen. Zij gingen als een speer uit de startblokken met een weergaloze partij van 2277 punten. Het vervolg was niet meer dan modaal, de score van 7066 punten was echter nét voldoende voor de rondewinst. In het klassement leverde het nog geen winst op, maar Stoelinga en Veeger zijn wel met een sterke reeks bezig. Zij blijven negende maar houden contact met een grote middenmoot die tot de zesde plaats loopt. Marja en Martien Bakelaar bleven op zes puntjes van de rondewinst steken, maar zullen zeer tevreden zijn geweest met hun tweede plaats met 7060 punten. De Bakelaars - die drie mooie partijen mochten noteren en geconfronteerd werden met een klein dipje - deden wel hele goede zaken voor het klassement. Zij stijgen van vijf naar vier en hebben nu weer prima zicht op de topplaatsen in het klassement. Bart Weijdt en Willem Koomen kunnen het ritme niet te pakken krijgen. Mooie rondewinsten worden afgewisseld met avonden dat er niets wil lukken. Deze week zaten de routiniers weer aan de goede kant van de score met 7048 punten. In het laatste spel zat het tegen waardoor rondewinst net buiten bereik bleef. Weijdt en Koomen pakken weer een plaatsje winst in het klassement en staan nu zesde. Ook Lieuwe van der Veen en Ko Koomen spelen wat wisselvallig, maar waren in deze ronde met 6967 punten goed op dreef. Winst in het klassement leverde dat nog niet op, zij blijven achtste. Ook Gerda en Freek Veeger deden met hun vijfde plaats goede zaken in het algemeen klassement. Zij profiteerden optimaal van de haperende toppers en stegen dankzij een score van 6549 punten naar de tweede plaats in het klassement. Het gemiddelde was met 6172 punten aan de lage kant. Er werden 20 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement nemen Tiny Zwaneveld en Piet Moree de leiding over van Bas Tromp en Frans Stark. Bas Tromp speelde met invalster Els Ooijevaar en had zo'n avond dat alles verkeerd viel. Daardoor moesten zij niet alleen de leiding afstaan, maar zakten zij meteen naar de derde plaats. Overigens zijn de verschillen in de top te verwaarlozen: Gerda en Freek Veeger staan op 502 punten achterstand tweede en Tromp en Stark staan derde op 535 punten. Ook Marja en Martien Bakelaar (vierde op 1362 punten) en Eric Jan Geus/John Vlaming (vijfde op 1450 punten) zitten de nieuwbakken leiders nog op de hielen.