Modestudenten gaan een collectie ontwerpen die gebaseerd is op de opgedoken jurk.
Modestudenten gaan een collectie ontwerpen die gebaseerd is op de opgedoken jurk. Foto: Kaap Skil

Jurk inspiratiebron voor modestudenten

Studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) brengen donderdag 8 februari een bezoek aan Texel. Het betreft 80 eerstejaars studenten, met als aanleiding de historische jurk die uit de Waddenzee werd opgedoken.

Voor dit bijzondere project krijgen zij een historisch kledingstuk toegewezen, waar ze zelf onderzoek naar moeten doen. Uiteindelijk zullen ze zelf een collectie ontwerpen die gebaseerd is op dat kledingstuk. Dit jaar gaan alle studenten aan de slag met "De jurk', die uit het Palmhoutwrak opgedoken en in 2016 in Kaap Skil gepresenteerd is. De studenten werken met een afbeelding en beschrijvingen van de jurk omdat deze te kwetsbaar is om uit depot (in Huis van Hilde) te halen.

Op Texel starten de studenten in Kaap Skil, waarbij zij kennis maken met Onderwaterarcheologie en de Reede van Texel. 's Middags gaan ze het eiland verder verkennen. De kick-off van het project is op 12 februari, dan geven Alec Ewing en Corina Hordijk een presentatie in Amsterdam. Vervolgens gaan de studenten zelf twaalf weken aan de slag. Vanaf juni zijn de resultaten ook in Kaap Skil te bezichtigen.