Wat ik zeggen wou

Verkiezingen

Geef onze vrijheid terug. Toen Texel nog niet zo rijk was, leefden we er rustig en ontspannen, konden doen wat dachten dat goed was. Tegenwoordig is ons bestaan haastig en angstig door alle welvaart en regels. Als we nu denken goed te doen naar ons idee, vinden we de alles plannende en regelende overheid op ons pad met beslissingen en beleid die zeggen: Géén SuperSunday voor onze eigen veiligheid. Géén straatverlichting voor onze eigen spaarzaamheid.

Géén Verzamelpost in de Drijverschool voor onze eigen zelfstandigheid; géén kleinere basisscholen voor onze eigen leergierigheid; geen inspraak over de inrichting Groeneplaats door creatieve burgers, ondernemers voor onze eigen leefbaarheid; géén gepensioneerde boeren met camping voor onze eigen gastvrijheid.

Geef de organisatoren van SuperSunday het vertrouwen. Ze hebben het vaker gedaan. Gééf ons weer licht op kruispunten en verlos ons van die kattennogen Geef de Drijverschool als 'tiny-bedrijven-gebouw' aan Den Hoorn, zodat zelfredzame mensen er weer in kunnen en laat er tiny houses toe voor de kunstzinningen.

Geef de basisscholen aan onze toekomstige generatie zodat ze niet in chaos hoeven te leren op een megaschool. Geef de Groeneplaats terug aan de burgers, zodat ze er één plein met park van kunnen maken met ruimte voor allerhande activiteiten. Geef boeren het gebruik van hun camping, zolang ze er na hun 67-ste bij wonen.

De huidige manier van besturen en handhaven zet mensen tegen elkaar op (aangiftes en dwang). Het doet schade aan de omgang tussen burgers, bestuur, partijen en ambtenaren, het veroorzaakt teleurgestelde, moedeloze, ongeïnteresseerde en vijandige gevoelens. Laat van onderuit de samenleving invloed toe en stop beleid van bovenaf. Wellicht dat verkiezingen dan een meerwaarde krijgen. Kiezers geeft vrijheid aan elkander en handel daar integer bij, zodat partijrivaliteit fors vermindert en ambtelijke invloed aan banden kan worden gelegd. Met als oogst dat verandering en respect voor elkaar groeien, zodat er ruimhartig bestuurd kan worden in de toekomst.


Cor Zijm,

Den Hoorn