Kampioenschap nog niet beslist

Met nog één ronde te gaan zijn nog vijf koppels in de strijd om het Texels kampioenschap klaverjassen verwikkeld. Bas Tromp en Frans Stark deden met hun rondewinst de beste zaken en hebben een te verwaarlozen achterstand op leiders Van der Veen en Vlaming.

De spanning is te snijden bij de klaverjassers. In de editie van dit seizoen blijven de koppels dicht bij elkaar en is nog steeds alles mogelijk. Het ging niet allemaal vanzelf bij de routiniers Tromp en Stark. Na een flitsende start van 2072 met maar liefst drie marsen volgden twee matige spelletjes van 1475 en 1526 punten. In het laatste spel gingen Tromp en Stark er nog eens voor zitten en speelden zich met 2480 punten naar de top van het klassement.

Zij haalden 7553 punten en staan nu tweede in het klassement. Ook Eric Jan Geus en Willem Koomen zijn nog volop in de strijd voor de titel. Met vier gelijkmatige hoge partijen werd een score van 7076 punten behaald en dat was goed voor een plaatsje winst in het klassement. Zij bezetten nu de derde plaats. Gerda Veeger en Fenny Caspers haalden een keurige derde plaats binnen met 6869 punten. Na de opening van 1671 punten en 2293 punten leek er meer in te zitten, maar in de laatste ronden lag helaas de pechduivel weer op de loer. De geroutineerde dames stijgen een plaatsje, van negen naar acht. Roel de Zwart en Hans Westdorp hielden de hoop op de titel levend door vierde te worden. Zij haalden 6813 punten en staan op een overbrugbare achterstand vijfde. Muus Smit en Jos Veeger deden nog goede zaken door vijfde te worden. Dankzij de score van 6663 punten staan pakken zij drie plaatsen winst en staan nu weer negende in het klassement. Het gemiddelde was met 6327 punten hoog. Er werden 23 marsen gespeeld, wat weer aan de lage kant is.

John Vlaming en Lieuwe van der Veen blijven aan de leiding, al kwamen door vooral een beroerd laatste spelletje rondewinnaars Tromp en Stark nog akelig dichtbij. Zij staan op slechts 44 punten tweede. Eric Jan Geus en Willem Koomen staan nu op 335 punten derde, gevolgd door regerend kampioenen Bart Weijdt en Piet Moree (op 601 punten). Westdorp en De Zwart bezetten nu de vijfde plaats op 633 punten achterstand. De winnaars van de eerste ronde - Freek Veeger en Sjaak Koomen - staan nu zesde, maar de achterstand van 1553 punten lijkt te groot om nog goed te maken op de laatste avond.