Stripverhaal, getekend en bedacht door Teddy van Vrije School Stella Maris.
Stripverhaal, getekend en bedacht door Teddy van Vrije School Stella Maris. Teddy - Vrije School Stella Maris

Nieuwe beheerders van Eierlandsche Huis

Wij hebben Henk en Wil Dielemans uit De Cocksdorp geïnterviewd voor de Texelse Courant over hun nieuwe werk en plannen voor het dorpshuis. Sinds 1 januari 2018 zijn zij de nieuwe beheerders van het Eierlandsche Huis.

Henk en Wil zijn al 42 jaar getrouwd en ze wonen nu in de Langeveldstraat. Henk en Wil hebben twee volwassen kinderen en een hond, Funny. Al voordat ze in het Eitje kwamen werkten ze ook al in de horeca. Ze wonen al 8 jaar op Texel en besloten uiteindelijk om het Eierlandsche huis over te nemen van Joost Oldeburg. Joost was hier de afgelopen drie jaar de beheerder, maar toen Joost van plan was om iets anders de gaan doen zijn Wil en Henk gevraagd of zij de beheerders van het Eierlandsche Huis wilden worden. Eerste hebben ze er goed over nagedacht, en uiteindelijk besloten ze om het te doen.

Henk en Wil gaan binnenkort op vakantie. Daarna gaan ze de keuken uitbreiden met nieuwe recepten zoals familiezakken patat met vier kroketten of vier frikandellen en ze gaan ook gluten vrije snacks verkopen. Verder komen er verschillende Plateservice gerechten zoals een half haantje met friet en salade, schnitzel met friet en salade en nog veel meer andere lekkere gerechten.

De nieuwe naam is eigenlijk de oude naam voordat Joost erin zat en is weer het "Eierlandsche Huis" . Het Eierlandsche huis blijft natuurlijk een dorpshuis met diverse zalen en kamers voor vergaderingen, bruiloften, partijtjes en verenigen. Ze willen wel weer feesten organiseren zoals paaseieren zoeken, Sinterklaas, kinderdisco, bingo en nog meer andere leuke activiteiten voor De Cocksdorp.

Het Eierlandsche huis is open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Openingstijden zijn vanaf 11 uur tot uiterlijk 2 uur 's nachts maar de exacte sluitingstijden weten Henk en Wil nog niet zeker. Op zondagen is Het Eierlandsche huis open vanaf 15:00. 's maandags is het gesloten.

Henk en Wil hebben er heel veel zin in! De Cockdorpers en anderen Texelaars en toeristen zijn van harte welkom om gezellig langs te komen voor een lekker bakkie koffie of wat heerlijk eten.

Libhín Boon en Bowen Kamp,

OBS Durperhonk, De Cocksdorp

Afbeelding