Biem Trap.
Biem Trap. Foto:

Tweede periode biljarters DVO

De tweede periode van het biljartseizoen bij DVO is gespeeld. Winnaars van de diverse speelavonden zijn Gerard van der Kooi (maandag), Piet Grisnich (donderdag) en Biem Trap (vrijdag).

In de tweede periode van de maandagavond competitie ging Cor Rood aan de leiding. Op de laatste speelavond waren de laatste partijen van Rood en van der Kooi beslissend voor de eerste plaats. Van der Kooi speelde traditiegetrouw (volgens Balk) één van zijn beste wedstrijden tegen Ries Balk. Balk had zelfs aan een moyenne van ruim vier niet genoeg om Van der Kooi te overwinnen. Rood moest zijn laatste partij tegen Gijs Berger in maximaal negentien beurten winnen om nog overall winnaar van de 2e periode te worden. Rood trof het slecht dat de wisselvallig spelende Berger het juist in deze partij op zijn heupen had en hem met een moyenne van ruim 2,6 geen kans gaf. Aldus werd Van der Kooi 1e, Harm de Vries en Caecilia Roeper eindigden op een gedeelde 2e plaats, Ries Balk eindigde als 3e.

Bij de donderdagavond leek Roel Terpstra halverwege de periode op de eerste plaats af te stevenen. In de tweede helft van deze periode kwamen echter Wilfred Vendel en Piet Grisnich sterk opzetten. Uiteindelijk sleepte Grisnich, die in de loop van dit biljartseizoen steeds beter gaat spelen, op de laatste speelavond met drie winstpartijen de eerste plaats overtuigend in de wacht.

Bij de vrijdagavondcompetitie bleef het tot de laatste avond spannend. Biem Trap won hier. Het verloop van de competities is te volgen op www.biljartenoptexel.nl