Wat ik zeggen wou - Kogerstraat

Naar aanleiding van de Kogerstraat wil ik nogmaals een poging wagen om te vertellen hoe gevaarlijk de Jonkerstraat is geworden nadat in het voorjaar de parkeerplekken zijn veranderd. Toevallig liep ik in de buurt van het Witte Kruisgebouw (voedselbank) toen ik daar twee mannen met witte verfpotten bezig zag die de parkeervakken gingen wijzigen van de linkerzijde naar de rechter kant van de weg. Ik zag gelijk het gevaar in en ging naar die mannen toe en ik zei: Wat doet U nu? We hebben opdracht, was het antwoord en ze maakten hun werk natuurlijk af.

Nu schets ik u hoe ik bijna iedere dag als ik met de auto ben naar huis kom. De Kogerstraat in (geen problemen) tot aan de Jonkerstraat, terwijl ik denk "wat zal ik nu weer tegenkomen om de hoek". Op de hoek langs de zaak van Martin Zeeman (Smakelijk & Meer) zie ik in de verte al een auto aankomen en ik weet, dat ik door mag gaan, maar de persoon achter het stuur denkt, dat hij voorrang heeft, hoewel de hele Jonkerstraat links vol met auto's staat. Dus dan zou ik terug moeten de hoek om en weer de Kogerstraat in.

Dit heb ik wel eens gedaan, maar ook gevaarlijk. De volgende keer ga ik niet meer terug. Dan heb ik het tweede probleem, want bij de fysiotherapeut Bernhard Wolf op de hoek Willem van Beierenstraat staan de auto's rechts zelfs vaak tot het eind, daar moet ik in om op mijn parkeerplaats links te kunnen komen. Het gevaarlijkste derde probleem is als ik op de fiets ga richting Beatrixlaan, want daar zijn de parkeervakken dus veranderd. Ik moet om de geparkeerde auto's heen en ze staan bijna tot aan het eind van de Jonkerstraat. Als er auto's, vrachtauto's en bevoorradingsauto's voor de Gollard plotseling om de hoek komen zit je als fietser tussen de auto's beklemd. Ik heb al een paar mensen zien vallen, die te plotseling van hun fiets moesten springen. Ook kinderen rijden hier veel langs uit de Noordwester en de Vloedlijn. Moet er eerst een ernstig ongeluk gebeuren voordat er iets aan gedaan wordt? Ik heb de gemeente gebeld en hoorde niets. Toen ben ik er twee maal geweest. De betreffende ambtenaar was er niet. Na een week heeft hij mij gebeld en ik legde mijn probleem uit. Zijn antwoord was: "Ik heb het zo bepaald en het blijft zo"!! Daar kon ik het mee doen. Nu de gesprekken over het verkeer in het centrum weer beginnen dacht ik nog eenmaal de Jonkerstraat erbij te betrekken. Het is echt de gevaarlijkste straat van Den Burg. Ik hoorde, dat zelfs 2 politieagenten hiervan weten en niets kunnen bereiken.

Mevr. R. Wielinga.