Taal is zeg maar echt mijn ding
Taal is zeg maar echt mijn ding Foto: Filmfoto

Octopussen, ontvoeringen en taal

Maar liefst drie nieuwe films doen hun intrede in Cinema Texel. "Taal is zeg maar echt mijn ding", "All the money in the world" en "Diep in de Zee" zijn vanaf nu te zien in de bioscoop.

De onhandige Anne (Fockeline Ouwerkerk) heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over! Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven.

All the money in the world: Meester-cineast Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator) tekent voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi. Oliemagnaat J.P. Getty (Christopher Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt.

De kinderfilm 'Diep' in de zee vertelt het verhaal van de eigenwijze octopus Diep, die diep verborgen in een grot op de bodem van de oceaan leeft.