Norbert en Esther Dekker van De Moerbei met de Golden Zoover Award.
Norbert en Esther Dekker van De Moerbei met de Golden Zoover Award. Foto: Zoover

Zoover Awards voor De Moerbei en Kogerstaete

Bed-and-breakfast De Moerbei in De Cocksdorp en hotel Kogerstaete in De Koog zijn woensdag in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Zoover Awards voor 2017. De Moerbei van Esther en Norbert Dekker werd uitgeroepen tot best gewaardeerde B&B van de Waddeneilanden. Landelijk eindigde de B&B op de vijfde plaats. Kogerstaete van Jeanet en Dirk Grobben werd uitgeroepen tot het best gewaardeerde hotel van heel Nederland en het best gewaardeerde hotel van de Waddeneilanden.

Beide accommodaties kregen een Gouden Zoover Award op de Vakantiebeurs in Utrecht. Zoover is een website waarop mensen een beoordeling kunnen achterlaten van het verblijf waar ze zijn geweest. De site ontving afgelopen jaar 255.768 reviews waarin verblijven werden beoordeeld. Kogerstaete en De Moerbei kregen beiden een 9,7 als beoordeling over heel 2017. Het hotel in De Koog heeft momenteel 485 reviews op Zoover. De Moerbei heeft 48 reviews.

Zoover reikte de prijzen uit aan accommodaties die in de top tien eindigden. Verblijven die een 8 of hoger scoorden op de beoordelingssite, kregen een Oranje Zoover Award toegekend.