Rondewinst Zwaneveld en Moree

Tiny Zwaneveld en Piet Moree maakten een vliegende start in 2018. Zij haalden met afstand de hoogste score in de dertiende speelronde van de klaverjascompetitie. De helft van de competitie zit er na deze ronde op en het blijft spannend. Tromp en Stark leverden flink in, maar blijven met kleine voorsprong aan de leiding.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree begonnen sterk, met drie hoge partijen rond de 2000. Na drie ronden stond de teller al ruim boven de 6000 punten. In de laatste ronde moesten zij hun meerdere erkennen in de gebroeders Witte en werden er slechts 1464 punten aan het totaal toegevoegd. Op enige afstand deden John Vlaming en Eric Jan Geus uitstekende zaken door tweede te worden. Met mooie constante scores rond de 1700 punten werden 6884 punten binnengehaald. Vlaming en Geus doen daarmee weer een serieuze gooi naar de macht, de achterstand op leiders Tromp en Stark slinkt naar slechts 53 punten.Gerda en Freek Veeger profiteerden van de wat mindere avond van de leiders. Zij pakten de vierde plaats met 6536 punten. Zij verstevigden daarmee hun derde plaats in het klassement op een achterstand van nog slechts 1093 punten. Er werden 29 marsen gespeeld.

Omdat de verschillen niet erg groot waren deze avond waren de verschuivingen in het klassement niet groot. De top kruipt echter weer dicht naar elkaar toe, dus het blijft (gelukkig) spannend.