Tiende Texel Darts Trophpy

Darters uit heel Nederland nemen komend weekend voor de tiende keer bezit van 't Paviljoen op vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp.

Daar wordt de tiende editie van de Texel Darts Trophy gehouden. Het evenement dat al jaren in het tweede weekend van januari honderden darters naar het eiland trekt.

Vrijdagavond begint het toernooi op ludieke wijze in carnavalsstijl, zaterdag wordt op meer dan vijftig wedstrijdbanen in 't Paviljoen volop tegen elkaar gestreden in het Single Toernooi en zondag staat het Koppel Toernooi op het programma.

Het toernooi begon tien jaar geleden om een rustig weekend in januari meer kleur te geven. Dat was in een tijdperk dat er volop gedart werd. De belangstelling voor de sport werd daarna landelijk wat minder, maar daar is op de Texel Darts Trophy nooit zoveel van te merken geweest.

Het toernooi heeft een vast deelnemerspubliek dat trouw elk jaar naar De Krim komt. Het toernooi, waarvan de inschrijving altijd in maart begint, is meestal in een paar weken volgeboekt. Het kent een geheel eigen sfeer tussen de darters onderling, maar het is voor toeschouwers eveneens altijd gezellig om langs te komen.

Het toernooi heeft in de loop der jaren ook diverse bekende darters in huis gehad. Zo was Michael van Gerwen meermalen te gast als deelnemer, Co Stompé is elk jaar aanwezig, Jelle Klaassen heeft meegedaan en ook bekende darters uit België zijn er geweest.

Bekende darters draaien tijdens het toernooi gewoon mee in de poules, waardoor iedereen de kans had om tegen hen uit te komen. Het toernooi wordt georganiseerd door Benelux Business/Datadart International in België. Jan van Dee van De Krim was tien jaar geleden de drijvende kracht achter het ontstaan van het toernooi en hij is er eveneens nog volop bij betrokken.