Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Kerstige springers in manege Akenburg

Negen Menners namen donderdag 28 december deel aan de gecombineerde wedstrijd van de Jaap de Graaf-bokaal en de Kerstbokaal in manege Akenburg. Grote man bij de wedstrijden werd Piet Beers.

's Morgen werd eerst de competitie om de Jaap de Graaf-bokaal verreden. Na de pauze gingen de menners verder met de kerstbokaal die bestond uit drie onderdelen: een vaardigheidsproef, een vragenlijst invullen en een spel met opdrachten. De dressuur van de Jaap de Graaf-bokaal werd hier als extra bij opgeteld.

Bij de Jaap de Graaf-bokaal werd Piet Beers eerste met 51 strafpunten, tweede werd Mandy Dekker met 53 strafpunten, de derde plaats was voor Cees Bakker met 55,5 strafpunten. Ook mocht Piet Beers zaterdag bij het uitreiken van de Kersbokaal de bokaal voor menners in ontvangst nemen.

Voor de jongste deelnemer Manon Visser wilde het die dag niet erg lukken. Haar shetlander had zijn dag niet, maar toch was de aanmoedigingsprijs voor haar. De volgende wedstrijd om de Jaap de Graaf-bokaal is op 14 januari. (Foto: Willem Sangers).