Start van de jeugd bij de Winterbosloop.
Start van de jeugd bij de Winterbosloop. Foto: Martin Baptist

Veel animo voor Winterbosloop

Regen en harde wind weerhield hardlopers er zondag niet van zich in te schrijven voor de Sportshop Winterbosloop. 129 hardlopers sloten het jaar af met de crossloop. Jan Kerkmann uit Bielefeld won met overmacht de 8.8 km in 30:20, gemiddeld dus ruim 17 km/uur. Jordi Vinke werd tweede in 32:43 en als derde kwam Martin Bloemendal uit Delft over de streep in 34:56. Bij de vrouwen over de zelfde afstand zegevierde als vanouds Ingrid van Lubek in 38:07. Tweede werd Margot van der Ven in 42:00 en het podium werd compleet gemaakt door Yanneke de Porto, die 43:52 noteerde. De jeugd tot en met 9 jaar liep 1250 meter, bij de jongens won Wilnick de Wit in 6:36 en Tess van der Kerhof bij de meisjes in 5:27. Jeugd 10 tot met 12 jaar mocht nog een ronde lopen en finishte na 2.5 km. Hier waren de winnaars Joshua Ingenwerth uit Oberhausen in 11:22 en Esmee Ellen in 11:36. Bij de jeugd 13 tot en met 14 jaar wonnen Coen van der Kerkhof in 9:54 en Berber van der Duim in 11:33.