Texelse dammers slaan terug en verpletteren DC Zaanstreek

De dammers van Oosterend/Texel maakten zaterdag de uitglijder tegen Purmerend (3-5 verlies) ruimschoots goed tegen de dammers uit de Zaanstreek. De uiteindelijke 7-1 die op het scorebord prijkte betekende op Ereklasseniveau niet helemaal een novum voor Texel , maar dit was wèl de eerste keer dat de Texelaars de aan de goede kant van een dergelijke score zaten.

De eerste klap werd uitgedeeld door Jos de Wolf, die het duel der voorzitters overtuigend al in het middenspel wist te beslechten. Niet veel later raakten de tegenstanders van Losseni Savané en Vic Voskuil ook het spoor bijster en was het aan de tegenstander van Piet Bakelaar – meervoudig NK-finaliste Barbara Graas – om de Zaanse eer te redden. Hoewel ze een paar prachtige slagzetten in de stand wist te vlechten doorzag Piet alles en kwam hij geen moment in gevaar. Zonder verder aandringen gunde hij de Zaankanters toch nog de spreekwoordelijke eer door remise voor te stellen.

Ook in de interne competitie loopt het momenteel soepeltjes met Bakelaar die in een spannende flankpartij genadeloos Vic van het bord tikte. Daarnaast vallen ook de resultaten van Wim Timmer op. Al weken is hij onverslaanbaar voor de traditionele top 3. Op 27 december wordt het Eindejaarstoernooi gehouden.