Pupillencompetitie halverwege

Met een riante voorsprong van elf punten op nummer twee gaat SV De Koog JO9 op 26 januari 2019 van start met de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft tegen team Liverpool van Texel'94. Zij staan op een gedeelde tweede plaats met team Arsenal van Texel'94.

Ook JO11 van SV De Koog speelde zaterdag de laatste competitiewedstrijd en moest met een verlies van 2-13 incasseren tegen Schalke'04 van Texel'94. Het JO11 team van De Koog staat zevende in de Texelse Pupillencompetitie. De samenstelling van het team is dit seizoen behoorlijk gewijzigd vanwege nieuwe leden en doorstroming vanuit het oude JO9 team. De spelers doen ontzettend hun best maar hebben nog even tijd nodig om tot betere prestaties te komen. Tijdens de tweede seizoenshelft die op 19 janauri begint met een inhaalwedstrijd tegen het JO11 team van SVO, wordt verwacht dat het team beter op elkaar ingespeeld raakt en meer kan worden gewonnen.

JO12 van SV De Koog, dat actief is binnen de KNVB-competitie en zodoende tegen teams uit de kop van Noord-Holland speelt, heeft de vierde positie behaald in een poule van tien. Een prima prestatie. De KNVB maakt een nieuwe poule-indeling op basis van de prestaties tijdens de eerste seizoenshelft, na de winterstop start nieuwe competitie.

JO17 van SV De Koog heeft de eerste seizoenshelft goed gepresteerd. Het team moest in de voorgaande seizoenen wekelijks grote nederlagen incasseren, maar hoewel het team nog in de lagere regionen binnen de competitie presteert, werden er tijdens de eerste seizoenshelft toch twee van negen wedstrijden gewonnen, waarbij de overwinning van de eilandderby tegen Texel'94 JO17-3 op eigen veld niet snel vergeten zal worden.

Naast de bovengenoemde teams zijn er ook mini's bij SV De Koog actief. Deze spelers, kinderen tot en met zeven jaar, trainen wekelijks en kunnen op zaterdagochtend meevoetballen met de wedstrijdjes op het trainingsveld van Texel'94. Hiervan wordt geen competitie bijgehouden.

Bij de jeugdteams tot en met JO11 werkt SV De Koog al jaren naar alle tevredenheid samen met SVC. Er zijn maar liefst vijftig jeugdspelers bij SV De Koog actief en dit aantal groeit nog jaarlijks. Met uitzondering van JO7 (de mini's) beschikken alle teams over voldoende spelers, maar er is bij de vereniging altijd ruimte voor extra spelers. Belangstellenden kunnen op woensdag, de vaste trainingsdag van alle jeugdteams, aan een proeftraining meedoen waar maar liefst zeven vrijwilligers de trainingen verzorgen, en ook keeperstraining wordt gegeven. De trainingstijden zijn terug te vinden op de website van SV De Koog, www.svdekoog.info.