Marels winnen en worden derde

De Marels speelde de laatste basketbalwedstrijd thuis tegen MBCA Amstelveen. Op papier een makkie tegen de op één na laatste maar de Marels had Ouwe Sunderklaas in de benen. Pas in het laatste kwart liepen ze echt weg en wonnen met 67-44.

Het doel was winnen met het liefst meer dan 30 punten verschil zodat ook het doelsaldo beter werd dan van de nummer 4 in de competitie. De eerste 5 minuten in het eerste kwart liep het totaal niet. De aanvallen strandden in opbouw of met een onmogelijk schot. Zo haalde de Marels na 5 minuten nog maar 3 punten tegen 5 van MBCA. Tijd voor een time out. Uiteindelijk werd het 14-9 na het eerste kwart. Het tweede kwart gaf eenzelfde beeld. Wel meer scores met 17 maar ook MBCA kon er 11 maken. In de rust werd er op gewezen dat er meer en beter gepassed moest worden om harder uit te lopen. In eerste minuten van het derde kwart kwam dat totaal niet uit de verf. MBCA was de enige die scoorde en kwam op 5 punten naderbij.

Er werd maximaal gewisseld met de drie spelers van de bank. Zo werd de schade nog enigszins beperkt tot 13-14 voor MBCA in dit kwart. In het vierde kwart werd er sneller en beter gepassed. Hierdoor pakten meerdere spelers een score in dit kwart met een dubbeling van de score t.o.v. MBCA tot gevolg 23-10. Noemenswaard is dat Gerbrand de Wit als center in de aanval voor de derde wedstrijd op rij meer dan 30 punten scoorde voor de Marels.

Voor De Marels scoorden: Gerbrand de Wit 32, Mart Kikkert 16, Sven de Jong 8, Sam Ekker 6, Job Smit 3, Tijn Zeeman 2