OSG gaat verdere samenwerking aan met scholen aan overkant

De OSG in Den Burg en Stichting Samenwerkingsschool, Scholen aan Zee en ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder hebben overeenkomsten getekend om verder te gaan samenwerken.

Verdere samenwerking werd al aangekondigd in september toen de gemeente de school overdroeg aan de nieuwe Stichting OSG De Hogeberg.

De samenwerking tussen de OSG en de Stichting Samenwerkingsschool (Kompasschool in Den Burg en praktijkschool De Pijler in Den Helder) gaat zich richten op het zogeheten 'thuisnabij voortgezet speciaal onderwijs' voor leerlingen op Texel. Bekeken wordt of zij voortgezet onderwijs op het eiland zelf kunnen volgen in plaats van in Den Helder.

De samenwerking met Scholen aan Zee richt zich volgens de OSG vooral op personeelsgebied. "Waar mogelijk samen opleiden, leren van elkaars praktijken, maar ook het aanvullen van vacatures voor de verschillende vakgebieden op de verschillende scholen."

Bij de samenwerking tussen het ROC Kop van Noord-Holland en de OSG staat Techniek centraal. De OSG en het ROC gaan deels gezamenlijk het techniekonderwijs voor de derde en vierde klas van het VMBO vormgeven. Ze willen ook de leerlingen de HAVO en het VWO meer bekend maken met het vak techniek. "Daar hoort ook stage bij. We gaan met elkaar kijken hoe we het volume van de stageplekken bij gecertificeerde Texelse bedrijven kunnen uitbreiden."

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend aan boord van de boot. Dat was symbolisch om de verbinding tussen Texel en de overkant te benadrukken