Denise Betsema bij de Scheldecross in Antwerpen.
Denise Betsema bij de Scheldecross in Antwerpen. Foto: Arco de Graaf

Twee podiumplaatsen Denise

Denise Betsema heeft zaterdag de Scheldecross in Antwerpen op haar naam geschreven. Zondag werd ze tweede bij de Superprestige in het Belgische Zonhoven.

In Antwerpen ging Denise al vroeg aan de leiding en wist ze Lucinda Brand - de nummer twee - achter zich te houden. Ze ging solo over de finish. Laura Verdonschot, ploeggenoot van Denise bij de Belgische veldritploeg Marlux-Bingoal werd derde.

In Zonhoven stond alles in het teken van 'De Kuil'. Dat is een zandige afdaling in het parcours waar de veldrijders op hoge snelheid naar beneden gaan. Denise nam ook hier de leiding in het veld. Volgens Marlux-Bingoal speelde ze vooral op de stukken waar de veldrijders op de fiets konden blijven de dominante rol in een kopgroep van drie, met daarin ook wereldkampioen Sanne Cant en Ceylin Alvarado. Het lukte haar echter niet om Cant en Alvarado definitief van zich af te schudden.

In de laatste ronde maakte Denise twee cruciale foutjes en dat wordt op hoog niveau meteen afgestraft. Als gevolg van een van die foutjes viel ze stil in het zand van 'De Kuil' en dat was voor Sanne Cant het moment om toe te slaan. Zij liet Denise meteen achter zich en het lukte Denise niet meer om het ontstane gat dicht te rijden. Niettemin werd ze tweede in Zonhoven en dat betekende opnieuw een podiumplaats dit seizoen.