Een glibberig parcours voor deelnemers aan de boscross.
Een glibberig parcours voor deelnemers aan de boscross. Foto: Willem Sangers

Winters decor tijdens de boscross

Sneeuw zorgde zondag voor een fraai decor van de boscross. 37 Lopers waren erop afgekomen.

De sneeuw zorgde ook dat het parcours ietwat glad was geworden, waardoor er weinig persoonlijke toptijden werden gelopen. Maar het was wel een echte cross.

Bij de jeugd stonden zes kinderen aan de start. Megan Havik uit Den Burg wist weer de eerste plek te pakken in 4.21 min. Quinty de Boer uit De Koog wist op de tweede plek te eindigen in 4.41. Derde meisje was Elfi Kradolfer uit Zoetermeer in 5.26, zij finishte een neuslengte voor haar tweelingzusje Emma, dat dezelfde tijd had. Bij de jongens was Rick Duijzer uit Den Burg enige en dus eerste in 5.11.

De 2680 meter werd gewonnen door Pieter Dogger uit Den Burg in een nieuw p.r. van 11.19. Snelste dame was Laurien Bakker in 16.05. Bij de 5360 meter was Max Heijmans uit Oss de snelste in 22.54, ruim voor Joshua van der Voort in 27.45. Voor winst bij de dames moest er stevig gesprint worden. Marieke de Vries wist met een minieme voorsprong Margot van der Ven te verslaan. Beiden hadden dezelfde tijd: 28.23.

De langste afstand werd een prooi voor Jordi Vinke uit Oudeschild in 32.12 en Remkje Visser was snelste dame in 43.44. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl. De volgende loop die AVT organiseert is de "Sportshop voor jou winterbosloop" op zondag 30 december. De inschrijving is vanaf 10.15 uur bij Boskiosk het Turfveld.

(Foto Willem Sangers)