Ruime winst voor de Marels

De Marels heeft zaterdag met 44-70 gewonnen van Ons Gezellen in Haarlem. Na een ruststand van 24-26 liep de Marels in de tweede helft uit naar een mooie overwinning met 44-70. Na het eerste kwart was de stand 6-9. In het tweede kwart lag de wedstrijd veel meer open. Gerbrand de Wit pakte 14 punten in dit kwart. Ons Gezellen bleef goed bij de les en scoorde zelfs een punt meer. Gelukkig had Sam Ekker nog een driepunter in dit kwart, zodat het met 24-26 bij rust nog spannend was. In het derde kwart versterkte de Marels de verdediging met Job Smit en Mats Lüder. De Marels kon een gaatje slaan mede door scores van Sven de Jong, Mart Kikkert en Joshua Brouwer. De Marels scoorde maar liefst 24 punten in dit kwart. In het vierde was Tijn Zeeman even in de war bij een vrije worp van Ons Gezellen. Hij pakte de rebound en scoorde in de eigen basket. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en had geen effect meer op de wedstrijd die met 44-70 gewonnen werd.