Eén punt voor matig Tevoko in Hoofddorp

De dames van Tevoko moesten zaterdag afreizen naar Hoofddorp om daar de strijd aan te gaan met mede laagvlieger VCH. In een matige wedstrijd, waar Tevoko niet haar beste spel liet zien, ging de winst met 3-1 naar VCH.

Tevoko had vanaf minuut 1 moeite met het spel van VCH. Het spel was afwisselend van traag naar snel en hierdoor verspeelden de Texelse dames vele punten. Toch pakte Tevoko ook haar punten maar het ging met ups en downs. De eerste set ging met 25-20 verloren.

Ook in de tweede en derde set was Tevoko niet geconcentreerd genoeg om weerstand te bieden. De verdediging van Tevoko was niet optimaal en hierdoor kon VCH makkelijk scoren. Maar ook in deze twee sets kon Tevoko blijven aanhaken met diverse kill-blocks en bij vlagen mooie aanvallen. Tevoko kwam wel steeds dichterbij de set winst maar net als in vorige wedstrijden worden er fouten gemaakt aan het einde van de set waardoor de sets verloren gaan. (25-22 en 25-23).

In de vierde set kwam er iets van strijdlust terug in het spel van Tevoko. Nu pakte Tevoko wel diverse ballen van de grond waardoor het zelfvertrouwen wat steeg. De hele set keek Tevoko tegen een kleine voorsprong aan en nu was Tevoko wel sterker dan de tegenstander en kon dit volhouden tot het eind en daardoor pakten de Texelse dames de vierde set met 22-25.