Gault & Millau 2019

"Het Texelse eilandgevoel wordt hier perfect overgebracht, nadat je bent uitgewaaid van een strandwandeling."

Het is het lovende commentaar over hotel-restaurant Bij Jef in Den Hoorn in de Gault&Millau voor 2019. De restaurantgids beloonde het restaurant van Jef Schuur en Nadine Mögling met 17,5 punten (op een schaal van 20) en daarmee een plek in de Absolute Top. De keurmeesters aten gepekelde komkommer die aansloot bij oester en "een perfect gegaarde kooi-eend die harmonieus danste met structuur van rode biet." Volgens de restaurantgids is Jef steeds op zoek naar een harmoniërend contrast in smaken dat een gerecht net dat beetje extra geeft.

De Eilandkeuken in Den Burg (13 punten) krijgt waarderende woorden voor de sommelier met kennis van zaken en de keuken waar ze zich graag laten inspireren door Zuid-Amerka. De keurmeesters zijn zeer te spreken over een kalfszwezerik met Chardonnay uit 2014.

Nieuw in de gids is 't Pakhuus in Oudeschild (ook 13 punten). De bediening is volgens de Gault&Millau vakvolwassen en heeft kennis van wijn en culinaire zaken. "De keuken verraadt potentie. Een geschiktere plek voor een visrestaurant zul je op het eiland niet snel treffen." Brasserie Rebecca staat met 12 punten als vierde restaurant in de toonaangevende restaurantgids. Hier staat verder geen recensie bij.