Afbeelding

SV Oosterend te sterk voor Petten

Oosterend ging zondag op bezoek bij Petten. Het is altijd lastig voetballen tegen de verdedigend ingestelde ploeg. Petten heeft dit seizoen nog maar twee keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld, 7 punten. Op papier was Oosterend de ploeg die het spel zou moeten maken.

Dat gebeurde ook, de bal ging tot en met de zestien van Petten goed rond maar na die streep liep men zich vast op de verdediging van Petten. De harde wind die dwars op het veld stond maakte het ook niet makkelijk om te voetballen. Er werd vaak geprobeerd om via de snelle vleugels aan te vallen en ook dit ging tot de zestien goed, maar stuitte steeds op de blauwwitte defensie. Na een half uur spelen kwam Petten eruit op links. De halfspeler zette voor en de spits nam een duik en kopte op fraaie wijze de 1-0 binnen de touwen, een onverwachte achterstand voor Oosterend.

De ploeg pakte het spel weer snel op en ging vol op zoek naar de gellijkmaker, deze viel niet veel later na de eerste treffer. Martijn Drijver en Myren Helleman combineerde op rechts fraai, Helleman kon door op de keeper, zette voor en vond de vrijstaande Jeroen Abma. Zijn inzet ging hard tegen de touwen, 1-1.

Na de rust werd Oosterend beter en Petten groef zich in, het viel niet mee om de blauwe muur te breken. Maar de eerste kansen deden zich voor, Dylan Betsema, Merijn Bakker en Abma kregen opgelegde kansen maar ze vielen niet. Maar ook Dave Witte en Myren Helleman kregen kansen maar wat men ook probeerde, het net werd niet gevonden. Petten vond het wel goed en probeerde op elke manier tijd te rekken tot irritatie van de Strenders, gelukkig hielden ze de kop erbij. Petten kwam nog wel een paar keer bij de zestien maar dit leverde geen echte kansen op. Het was wel oppassen want hij kon zomaar vallen. Bart Tuitman en Hannes Eelman verlieten twintig minuten voor tijd het veld, inkomende waren Gijs Eelman en Sijb Vlaming. Het spel speelde zich vooral af aan de kant van Petten, het was een drukte van belang waar geen doorkomen aan was. Het gaatje werd niet gevonden.

Tien minuten voor tijd kwam Barry Boersen in het veld, zijn wissel bleek goud waard. Na twee minuten nadat hij binnen de lijnen kwam kreeg hij de bal en besloot de bal een peer te geven. Niemand gaf dit schot een kans en tot ieders verbazing, behalve Boersen, vloog zijn pegel in het doel, 1-2. Een verdiende overwinning voor de groenwitten en weer drie heerlijke punten.