Kampioenenregen bij Texel'94

Texel'94 heeft dit seizoen bij de junioren liefst vier winterkampioenen te pakken. Na de JO17-1 en de JO15-2 legden afgelopen weekend ook de elftallen van de JO17-2 en de JO15-1 van Texel'94 beslag op het winterkampioenschap.

De JO17-2 van Texel'94 speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen ADO'20 JO17-5 dat tweede werd in de competitie. De JO15-1 van Texel'94 won zaterdag met 5-0 van Hollandia T JO15-1 dat eveneens als tweede in de competitie eindigde. Alle wedstrijden werden gespeeld (ook de inhaalwedstrijden) en dat was volgens Texel'94 bijzonder en prettig om een keer mee te maken.

Texel'94 JO15-1 is een bijzonder succesvol elftal. Ieder seizoen weet het elftal onder leiding van trainers Gert Pansier en Marcel Ris zich wel tot kampioen te kronen. Zo ook dit seizoen in de najaarsreeks. Niet éénmaal verloor de ploeg en hoefde slechts twee gelijke spellen toe te staan. Toch moest men tegen Hollandia T minimaal een punt behalen om het kampioenschap veilig te stellen. Texel'94 liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was want in de eerste helft scoorde de ploeg vier keer en uiteindelijk stond er een 5-0 winst op het scorebord.

Texel'94 JO17-2 had het beduidend moeilijker in hun wedstrijd tegen hun opponent ADO'20. Texel'94 moest minimaal een punt behalen en bij verlies ging het doelsaldo bepalen en dat was slechts met twee doelpunten in het voordeel van Texelaars. De wedstrijd ontwikkelde zich als thriller. In de eerste helft die bij vlagen te hard voetbal liet zien, kwam Texel'94 achter met 1-0. Op dat moment was ADO'20 virtueel kampioen want het doelsaldo was precies gelijk en dan zou het onderlinge resultaat bepalend zijn. Het duurde tot diep in de tweede helft dat Texel'94 op gelijke hoogte kwam en het benodigde punt binnen had. Ware het niet dat vijf minuten voor tijd een vrije schop van ADO'20 geholpen door de harde wind in het Texelse doel zeilde. Opnieuw moest het Texelse elftal in de achtervolging. Twee minuten voor het eindsignaal kreeg Texel'94 een hoekschop mee en die leverde de felbegeerde gelijkmaker op en het kampioenschap.

Elftal JO17-2: Op de bovenste foto, bovenste rijvan links naar rechts: Ronald Biesboer(jeugdleider), Rick de Smidt, Ids Grisnigt, Gijs de Waal, Stefan Riteco, Juup Biesboer, Nino Blankenvoort, Sven Zwetsloot en Mex Halsema. Onderste rij van links naar rechts: Tom van de Brink (trainer), Luc Reijnders, Melanie Smit, Myron Coot, Milo van Hardeveld, Ruben van der Voort, Niels Koolhof en Djen van der Struis.