Arnold Langeveld kandidaat voor bestuur van hoogheemraadschap

Arnold Langeveld uit Eierland doet op woensdag 20 maart 2019 namens de VVD mee aan de waterschapsverkiezingen voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Langeveld staat derde op de definitieve kieslijst van de VVD. Die partij is momenteel met vier hoofdingelanden vertegenwoordigd in het college van hoofdingelanden van Hollands Noorderkwartier. Dat is het algemeen bestuur (vergelijkbaar met een gemeenteraad) dat het strategisch beleid en de financiële kaders van het hoogheemraadschap vaststelt.

Langeveld staat bekend als een Texelaar die zich al jarenlang inspant voor een goede omgang met water. Hij houdt zich op het eiland bezig met de opvang, het vasthouden en het gebruik van zoet water voor onder meer de landbouw. Scheidend Deltacommissaris Wim Kuijken haalde hem tijdens toespraken en werkbezoeken in het land herhaaldelijk aan als iemand die gepassioneerd met water bezig was, nadat hij in 2011 een werkbezoek aan Langeveld had gebracht.

Met zijn derde plaats is Langeveld de hoogste nieuwkomer op de lijst van de VVD. Hij wil onder meer het waterschap dichter bij de bevolking brengen en zich inzetten voor goed waterbeheer en het keren van water bij de dijken. "Een goed wegenonderhoud is ook belangrijk."

Het college van hoofdingelanden van Hollands Noorderkwartier bestaat uit dertig leden. Daarvan zijn er 23 gekozen, drie aangewezen door de Kamer van Koophandel (namens het bedrijfsleven), drie door LTO Noord (namens de agrariërs) en één namens de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (terreinbeheerders).

1 Piet Marees
2 Elisabeth Groot