Moedig G-team Texel'94 verslaat kampioen

Het G-team van Texel'94 heeft zaterdag een moedige zege geboekt tegen de winterkampioen. De Texelaars versloegen op eigen terrein Schagen G2 met 2-0.

Het G-team van Schagen was nog ongeslagen toen de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot. Het enige puntverlies dat Schagen leed was op eigen veld tegen Texel. Met die insteek begonnen de Texelaars gemotiveerd aan de wedstrijd. De eerste kans was echter voor Schagen, de bal ging bij doelman Sjef Boom op de paal waarmee Texel goed wegkwam.

Daarna vocht Texel zich in de wedstrijd en kwam het dichtbij de 1-0, maar spits Haithem zag de bal naast gaan. Een moment later was het Adriaan van Liere die zijn schot via een been van Schagen naar de eerste corner leidde. Die corner bezorgde Texel de openingstreffer nadat Haithem de strakke corner van Van Liere tegen de touwen had geschoten.

Vlak voor rust verdubbelde Texel de voorsprong via Kees van der Vis, die doorliep na een pass van achteruit van Twan Weijers. Die kwam tegen een verdediger van Schagen en vervolgens bij Kees die Texel vervolgens op een 2-0 voorsprong bracht. Na rust kwam Schagen nog dichtbij de 1-2, maar doelman Boom keek de bal wederom beheerst op de paal. Adriaan van Liere verzuimde oog in oog met de keeper de 3-0 aan te tekenen. Door de zege is Texel het enige team dat niet heeft verloren van de kampioen.