Het Texels kinderkoor dat optrad tijdens The Wall door de PInk Floyd Sound.
Het Texels kinderkoor dat optrad tijdens The Wall door de PInk Floyd Sound. Foto: Gerard Timmrman

The Wall op en top Texels feestje

Evenementenhal Texel is een aanwinst voor Texel. Met de opvoering van The Wall, de legendarische rockopera van Pink Floyd, doorstond het nieuwe podium op vakantiepark De Krim de testcase met glans. "Dit smaakt naar meer", viel regelmatig te horen.

Op en top een Texels feestje, de zaal was vrijwel volledig gevuld met Texelaars. Een uitverkocht huis bij dit eerste evenement dat De Krim er zelf organiseerde.

The Wall is het elfde album van Pink Floyd. De rockopera gaat over een depressieve jongen met de naam Pink Floyd, pseudoniem voor Rogers Waters. Hij beschermt zich door steen voor steen een muur om zichzelf te bouwen. Maar de muur die hem moet beschermen tegen de buitenwereld is er de oorzaak van dat hij langzaam gek wordt. Uiteindelijk wordt de muur is weer afgebroken en Pink Floyd is weer terug waar hij begon.

Zaterdag werd de rockopera opgevoerd door de Pink Floyd Sound. Een indrukwekkende show vol geluids-, licht- en andere effecten. Waarbij de muur steen voor steen werd opgebouwd over de volle breedte van het podium. Op deze muur werden beelden uit het verhaal geprojecteerd, met de nodige psychedelische en andere effecten. De uitvoering was van hoge kwaliteit, zowel de muziek als de show. Bijzonder moment was de opkomst van het kinderkoor, dat was samengesteld uit Texelse scholieren.

Voor menig Pink Floyd-fan een avond met een hoog gehalte aan nostalgie, meerdere liefhebbers waren destijds bij het concert dat de band tientallen jaren geleden opvoerde in De Kuip. Zij genoten intens van de uitvoering. The Wall is wel een bijzonder en specifiek muziekgenre, waarvoor de waardering uiteenloopt. Dat was bijvoorbeeld te merken aan het rumoer in de zaal, veroorzaakt door Texelaars die de muziek meer ter kennisgeving namen en voor wie het vooral een gezellig avondje uit was en de kans om bij te praten met vrienden en bekenden. Wat niet wegnam dat vrijwel iedereen onder de indruk was van de imposante show en daar volop van genoot.

Er kwam veel techniek aan te pas, de Pink Floyd Sound was met een vracht aan apparatuur naar het eiland gekomen en een eigen technisch team. Licht, geluid en andere effecten kwamen over het algemeen goed tot hun recht in de nieuwe hal, waarvan de akoestiek tot tevredenheid stemt. Bezoekers waren onder de indruk van de hal, maar ook van de foyer aan de voorzijde van de hal en de garderobe en toiletten in de kelder van het gebouw.

Na afloop ook een brede glimlach op de gezichten van Krim-directeur Iwan Groothuis en Nico Erwich, die Groothuis op het idee bracht om The Wall naar Texel te halen. Groothuis vertelde voorafgaand aan de show ook open te staan voor andere ideeën of plannen voor een evenement in de nieuwe hal.

Afbeelding