Druilerig weer bij boscross.
Druilerig weer bij boscross. Foto: Willem Sangers

Hinze wint druilerige vierde crossloop

Met druilerig weer maar boven de 10 graden was het zondag redelijk weer om te lopen, bij de vierde Turfveld Wintercross. Stefan Hinze uit Duitsland liet zich niet van de wijs brengen door de regen en liep 33:33 over de 8 kilometer.

Gerard de Heer uit Utrecht zat er niet ver achter en finishte in 33:50. Thomas Rath uit Den Hoorn kwam als derde over de streep in 36:34. Snelste vrouw werd Remkje Visser in 44:08, die na afloop verklaarde: "Ik ben blij met het nieuwe rondje. Met de kleine smalle paadjes heb je het idee dat je sneller voorbij flitst."

Bij de twee ronden (5.4 km) was het de Amsterdammer Jurre van Rooden, die een knappe tijd neerzette met 19:49. "Morgen weer gewoon baantraining in het Olympisch station, dan is dit even iets heel anders", zei Jurre voldaan nadat hij over de streep was gekomen. Zijn vriendin Nienke Paternotte was sneller dan ze dacht en finishte als eerste vrouw in 25:55. "Ben ik er nu al!", riep ze toen ze het finishdoek passeerde.

Een ronde van 2.7 km werd gewonnen door Berber van der Duim, die nog een aardige eindsprint in petto had en de klok op 12:44 liet stil zetten. De snelste jongen, Maurice van der Voort kwam ook al sprintend over de meet in 15:01. Daarmee haalde hij net Petra van der Sar in, die er 1 seconde langer over deed.

Bij de jeugd won, zoals de voorgaande edities, Megan Havik in 4:08 en Rick Duijzer was het snelst bij de jongens in 4:42. Er was een persoonlijk record van Quinty de Boer die met 4:27 een scherpe tijd neerzette. De volgende wedstrijd is komende dinsdag om 19:00 uur op de baan waar 800 of een 3000 meter op het programma staat. De eerstvolgende Turfveld Wintercross is op 16 december.

Op de website avtexel.nl staat de volledige uitslag.