Het Texel-e-vignet deed vorig jaar haar intrede.
Het Texel-e-vignet deed vorig jaar haar intrede. Foto: Gemeente Texel

Nieuwe e-vignet 1 december verkrijgbaar

Per 1 december 2018 is het Texel e-vignet voor 2019 verkrijgbaar. In alle dorpen en bij alle strandslagen op Texel geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 8:00 uur tot 20:00 uur. Het E-vignet kost komend jaar €30,-. Het afgelopen jaar was dat nog €20,-, dat is nu de prijs voor een weekkaart.

Het vignet is te koop via www.texelevignet.nl of bij de parkeerautomaat. Als men het vignet online aanschaft, ontvangt men een bevestiging van de aankoop en betaling in uw mailbox. Parkeerwachters scannen kentekens om te controleren of een geldig vignet is aangeschaft. Het e-vignet is verkrijgbaar voor een jaar, een week of een dag en geldt voor heel Texel. Een Texel e-vignet 2019 kost €30,- (geldig van 1 december 2018 tot 1 februari 2020), €20,- per week (8 dagen geldig) of €10,- per dag. Per 1 december 2018 is het e-vignet 2019 verkrijgbaar. De week- en dagvignets zijn per 2019 verkrijgbaar. Daarnaast is het mogelijk per uur te betalen bij een betaalautomaat of met een app voor mobiel parkeren. De kosten bedragen € 2,50 per uur, betalen kan alleen met bankpas of creditcard.

"De gemeente Texel gaat de komende jaren flink investeren in wegen, wandel- en fietspaden. Niet alleen in het onderhoud van de wegen, maar ook om ervoor te zorgen dat alle dorpen op Texel goed bereikbaar blijven, dat er voldoende parkeermogelijkheden zijn, dat de infrastructuur verbetert en de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft. Deze investeringen worden mede gedaan met de opbrengsten uit het Texel e-vignet", stelt de gemeente over de verhoging. Onlangs kwamen er berichten dat de parkeermeters op de strandslagen plots verdwenen waren. Het bleek dat dit enkel voor onderhoud het geval was.