Nog veel oud zeer tussen Texelse Bierbrouwerij en Maurice Diks

Er zit nog veel oud zeer tussen de Texelse Bierbrouwerij en Maurice Diks. Dat valt af te leiden uit het kort geding in de Haagse rechtbank afgelopen vrijdag.

Een aantal "akkefietjes" leidde tot een vertrouwensbreuk en uiteindelijk het vertrek van technisch directeur Maurice Diks bij de Texelse Bierbrouwerij. Eén en ander gepaard gaande met de nodige juridische schermutselingen. Saillant is dat Diks huurbaas is van de Texelse Bierbrouwerij.

Vrijdag stonden de kemphanen tegenover elkaar in de Haagse rechtbank. In een kort geding dat werd aangespannen door Texelse Bierbrouwerij. Die beschuldigt Diks, die inmiddels met familieleden Familiebrouwerij Diks is gestart, ervan inbreuk te maken op het merk en stelselmatig aan te haken bij de naam, presentatie, etc. Maar Diks spreekt dat nadrukkelijk tegen en claimt op eigen kracht en met een eigen identiteit te bouwen aan de familiebrouwerij.

Om de wederzijdse argumenten kracht bij te zetten hadden de brouwers een collectie eigen flesjes bier en glazen meegenomen naar de rechtszaal, waaruit hun advocaten beurtelings een greep deden om hun pleidooi kracht bij te zetten. Rechter E. Brinkman hoorde het allemaal aan. Hij doet geen uitspraak, op zijn voorstel gaan de twee kemphanen met elkaar in gesprek.

Dat zou komende dinsdag moeten gebeuren tussen Diks en Jan Joost Galesloot, de nieuwe algemeen directeur van de Texelse Bierbrouwerij en tevens van Galesloot Corporate Finance. Onder het kopje "Transacties" meldt de website van dit bedrijf in 2007 over de Texelse Bierbrouwerij "waardering onderneming".