Pieter-Jan Eelman op archiefbeeld.
Pieter-Jan Eelman op archiefbeeld. Foto: Willem Sangers

Weer winst voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben de uitwedstrijd in het Groningse Winsum vrijdag met 1-3 weten te winnen. Hierdoor blijven de Texelaars in het spoor van HV Veerhuys, koploper in de eerste divisie.

Na slechts twee minuten lag de bal al in het doel van Winsum. Het was Pieter-Jan Eelman die de bal langs de keeper van de gastheren knalde. Na wat kansen voor beide partijen, verdubbelden de Texelaars de score. Dat was wel te danken aan Winsum, waar een speler zijn eigen keeper verschalkte. De thuisploeg zette hierna aan en zij stichtten het nodige gevaar voor het doel van de mannen van coach Martijn de Veij.

Na de rust maakte Texel Futsal aan alle onzekerheid een einde. Wederom binnen drie minuten lag de bal nogmaals in het doel van Winsum. Eelman scoorde zijn tweede van de avond. Na de drie - nul ontstond een fase met pittige duels, hetgeen resulteerde in een tien-meter-trap voor de Texelaars. Eelman verzuimde zijn derde te maken. Later verzuimde hij nogmaals. Er kan dus rustig gesproken worden over een hoofdrol voor Eelman. De twee gemiste kansen mogen de pret niet drukken. Texel'94 liep vlak voor tijd nog wel tegen een tegentreffer aan.

Bekerwedstrijd

De zaalvoetballers spelen komende vrijdagavond voor de beker thuis in sporthal Ons Genoegen tegen eredivionist TPP/Feyenoord uit Rotterdam. Aanvang 20:45 uur.