Het strand en de omgeving ter hoogte van paal 9.
Het strand en de omgeving ter hoogte van paal 9. Foto: Ton Zegers

Bezwaar handhaving watersportunits ongegrond

Strandpaviljoenhouder René Jager heeft vergeefs bezwaar gemaakt nadat de gemeente was opgetreden tegen een watersportaccommodatie op het strandslag van paal 9. Eerder dit jaar constateerde de gemeente "dat er een watersportaccommodatie geëxploiteerd werd op een plaats waar dit op grond van het bestemmingsplan niet is toegestaan, namelijk op een strandslag". "Ten behoeve van deze watersportaccommodatie was ook bebouwing in de vorm van enkele zeecontainers geplaatst, zonder vergunning."

Het betreft volgens het college twee overtredingen, waartegen handhavend is opgetreden. Dit gebeurde door middel van het opleggen van een last onder dwangsom. Tegen deze last onder dwangsom heeft de strandexploitant bezwaar ingediend.

In september heeft de commissie bezwaarschriften een hoorzitting gehouden over deze zaak. Het college heeft dit bezwaar ongegrond verklaard. Jager zegt, net als menig collega, onaangenaam te zijn verrast door de in zijn ogen aangescherpte handhaving op het strand door de gemeente.