De Marels winnen in Spaarndam na ombuigen van achterstand

De basketballers van De Marels hebben zaterdag een achterstand omgebogen in een overwinning tegen BV Spaarndam. De eindstand kwam op 44-53.

De helft van de spelers van de Marels kwam door feestjes of schoolkamp niet aan trainen toe en ging dus minder fit mee naar Spaarndam. Daardoor werd er ook niet met de basis vijf gestart. Dat pakte niet zo goed uit. De Marels kwam amper tot scoren en Spaarndam liep uit naar een stand van 8-2 in de zesde minuut. Bij de score van 8-4 pakte Spaarndam een time out waar gretig gebruik van gemaakt werd door de Marels. Alle lange mannen werden opgesteld en er werd compacter verdedigd. Mede door acht punten van Mart Kikkert werd de score 10-14 aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart kwamen de punten van Job Smit, Gerbrand de Wit en Mats Luder. Spaarndam kwam er met twee punten niet meer aan te pas door een sterke verdediging van de Marels.

Zo was er bij rust een voorsprong opgebouwd van 12-26 en kon er in het derde en vierde kwart weer veel gewisseld worden en kwam iedereen aan de nodige speelminuten. Spaarndam kwam wel wat dichterbij door soms slordig balverlies van de Marels. Vaak werd er dan weer een tandje bijgezet in de omschakeling. Mooi om te zien was dat alle spelers wisten te scoren. Mede hierdoor bleef de voorsprong uiteindelijk negen punten.

Voor De Marels scoorden Mart Kikkert 14, Gerbrand de Wit 12, Job Smit 10 Sam Ekker 7, Sven de Jong 4, Tijn Zeeman, Mats Dekker en Joshua Brouwer 2.