Onverwachte winst voor dames Tevoko tegen nummer acht

Eindelijk winst voor de volleybaldames van Tevoko. De nummer 8 - Dinto 2 uit Warmenhuizen - kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij Tevoko dames 1. Tevoko begon de wedstrijd sterk, speelde voluit en haalde haar niveau. Dit hebben de dames tot het eind vastgehouden en dat resulteerde in een klinkende overwinning. Met 4-0 werden de dames uit Warmenhuizen weer naar huis gestuurd.

Door de afwezigheid van Joannie Schaapman en Christine Boschmann stond oudgediende Tamar Lok in de basis. Dit pakte zeer goed uit, want ze pakte meteen vanaf het begin vele punten met haar aanval en services. Tevoko bleef daarnaast hard werken en pakte de eerste set met 25-22.

Ook in tweede set speelde Tevoko sterk. Moeilijke services van Monique Leijstra zorgden voor een ruime voorsprong die niet meer uit handen werden gegeven. De tweede set ging met 25-14 naar Tevoko.

De beruchte derde set ging lang gelijk op. Af en toe keek Tevoko tegen een achterstand aan, maar kon met een sterke blokkering dit weer gelijktrekken. In tegenstelling tot vorige wedstrijden kon Tevoko nu wel tot het einde geconcentreerd spelen, Tevoko won de derde set met 25-22.

In de vierde set kwam Jet Abma in het veld voor Tamar Lok. Met lastige services van Jet Abma kwam Tevoko snel op voorsprong. De Texelse dames speelden fanatiek en pakte de ene punt na de andere. Dinto had moeite met het spel van Tevoko en hierdoor ging deze set eenvoudig met 25-15 naar Tevoko.

De 4-0 overwinning levert vijf punten op en hierdoor is de achterstand op de nummer 11 wat geslonken.