Rondewinst voor Van der Veen en Koomen

Lieuwe van der Veen en Co Koomen haalden de tweede achtereenvolgende rondewinst binnen. In het klassement blijft het spannend maar Vlaming en Geus blijven aan kop.

Alweer rondewinst voor Van der Veen en Koomen. Deze keer ook nog met een uitstekende score van 7356 punten. De opening was matig met 1462 punten, maar daarna kwamen Van Veen en Koomen flink los met scores van 2121, 1878 en 1895 punten. Het betekent ook dat de heren een flinke sprong in het klassement maken, zij stijgen van tien naar zeven. Tini Zwaneveld en Piet Moree kwamen dit seizoen niet flitsend uit de startblokken; de laatste weken timmeren zij aardig aan de weg. Zij haalden met drie gelijkmatige hoge partijen en één minder spel in totaal 6990 punten binnen. Zwaneveld en Moree stijgen naar de vijfde plaats en liggen nu minder dan 1000 punten achter op de leiders. Hans SWestdorp en Meijert Laan handhaven zich uitstekend in het klassement. Met een derde plaats en 6629 punten stijgen zij zelfs naar de top-3 in het algemeen klassement. Piet Kikkert moest deze week vaste maat Petra Brands missen, maar vond in Thijs Smit een uitstekende vervanger. Het gelegenheidsduo haalde vooral flink uit in het tweede spel met een uitschieter van 2289 punten. Kikkert en Brands handhaven zich op de achtste plaats. Cees Vinke en Carlo Bos haalden de vijfde plaats. Daar zag het in het begin niet naar uit met drie matige spelletjes. Een uitschieter van 2350 punten in de laatste ronde maakte echter de hele avond goed. Zij scoorden 6486 punten en stijgen van elf naar tien. Het gemiddelde was met 6322 punten aan de hoge kant. Er werden 35 marsen gespeeld, op één na het hoogste aantal van dit seizoen.

Aan de top blijven de verschillen klein. Vlaming en Geus handhaven zich aan de top, maar Gerda en Freek Veeger zijn genaderd tot 494 punten. De hele top vijf staat binnen de 1000 punten.