Sloppy Tom & The Silent Partners.
Sloppy Tom & The Silent Partners. Foto: Gerard Timmerman

Honger muziekveteranen nog niet gestild

Sloppy Tom & The Silent Partners, de band rond Cocksdorper Ed van Bommel, heeft een serie optredens afgesloten. Daar zijn opnames gemaakt, wat resulteerde in "een berg songs". Van Bommel heeft een selectie gemaakt. Dat resulteerde in veertien songs, die nu op CD zijn verschenen.

"Ooit wilde ik er een echte CD van uitbrengen. Maar alles loopt via internet en veel wordt online binnengehaald. Daarom heb ik afgezien van een CD voor de verkoop", zegt Van Bommel. Maar de honger naar optredens is bij deze muziekveteraan nog niet gesteld. "Kroegbazen, restauranthouders, hoteleigenaren, zaalexploitanten, theateruitbaters en andere geïnteresseerden willen vóór ze boeken weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Dit is een simpele demo, zonder opsmuk, maar gewoon om door iemand beluisterd te kunnen worden." Van Bommel stuurt de demo op verzoek, email keidel@texel.com.

Sloppy Tom & The Silent Partners bestaat uit Cary van Rheenen op mondharmonica en zang, Gerard Smeenk op viool, Cigarbox Henri Grootenhuis op gitaar en zang, Lex 't Hart op drums en Ed van Bommel met gitaren en zang. Ze spelen veel op zogeheten Cigarbox Guitars. Het repertoire is vooral rock en blues met uitstapjes naar folk en country.