Verlies Texel'94 tegen koploper

Texel'94 is er zondag niet in geslaagd de reeks nederlagen om te buigen. Tegen koploper SEW verloren de Texelaars met 2-4.

De jonge ploeg onder leiding van coach Marcel Ris gaf de koploper uit Nibbixwoud in de beginfase aardig partij. Maar creëerde te weinig kansen en gaf er zelf te veel weg. Met een geduchte spits in de gelederen kan dat levensgevaarlijk uitpakken. Toen na een minuut of zeven acht een corner hoog in het doelgebied van Texel'94 werd gebracht, en de spits van SEW ineens opzij stapte, hing de bal midden voor een doel, een meter of drie van de lijn. Alsof iedereen er van schrok, verstijfde de thuisploeg. De aanvoerder zag zijn kans schoon en kopte zijn ploeg via de onderlat naar 0-1.

Met 0-1 achter hoeft er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn. Texel'94 bood de bezoekers goed tegenstand, spelers wisten elkaar goed te vinden. Maar de spits van SEW die zijn visitekaartje eerder al had afgegeven, maakte een begin met wat voor hem een heerlijke middag zou worden. Een slecht weggewerkte bal belandde via-via bij de spits. Die had weinig ruimte en tijd nodig. Hij haalde in één keer uit en bracht zijn ploeg op 0-2, tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het nog erger voor Texel'94. In plaats van de aansluitende treffer te scoren, viel de derde goal aan de andere kant. Gemaakt door dezelfde spits. Wessel Kiltz had voor Texel'94 de treffer op zijn schoen, maar het stukje geluk dat nodig is ontbrak. Zijn vrije trap trof de paal. De spits van de tegenstander aarzelde niet. Hij brak door de Texelse verdediging en bracht de stand op 0-4.

Hij tij keerde toen een verdediger van SEW tegen zijn tweede gele kaart aan liep en met rood naar de kant moest. Waar SEW het met een royale voorsprong wel geloofde, zette Texel'94 meer druk en kreeg kansen. Teun Eelman trof de keeper en een schot van Juriaan Röpke ging voor langs. Uiteindelijk werd de inzet beloond. Een corner van Wessel Kiltz vanaf rechts werd fout beoordeeld door de doelman, die de bal in eigen doel ranselde. Het jonge talent Djen van der Sluis, terug uit de kweekvijver van AZ, kreeg de bal uit een scrimmage voor zijn voeten en tekende de tweede treffer aan voor zijn ploeg.

Nadat de eerste wedstrijd werd gewonnen volgden veel nederlangen. Desondanks is de sfeer goed binnen de ploeg, is ere en goede teamgeest en worden de trainingen goed bezocht. Een overwinning is meer dan welkom, wellicht dat komende zondag uit tegen Blokkers het tij keert.