Oosterend wint lastige wedstrijd

Een terechte maar benauwde zege voor Oosterend afgelopen zondag thuis tegen Zeemacht. De thuisploeg was 90 minuten de baas, creƫerde veel kansen op eigen veld maar won maar met 1-0.

Oosterend moest het afgelopen zondag thuis tegen het lastige Zeemacht opnemen. Oosterend is het ongeslagen team, dus de tegenstander is dan meer gebrand op een overwinning. Maar ook de thuisploeg, zonder de geblesseerde Dennis Daalder, was op eigen veld ervan overtuigd om een mooie pot voor te schotelen.

Vanaf de eerste minuut konden de 130 toeschouwers genieten van een subliem Oosterend. De bal ging makkelijk rond, tot de zestien gaf Zeemacht geen thuis. Ze konden het niet bolwerken tegen het snelle spel van de thuisploeg. Sijb Vlaming, Myren Helleman en Martijn Drijver waren op de vleugels niet te stoppen. Ze werden door het hechte middenveld, Rinus Wesselman en Dave Witte, op maat bediend om de score te openen. De vleugels konden door hun snelheid vaak doorkomen en voorgeven, helaas kwamen deze niet aan bij spitsen Jeroen Abma en Merijn Bakker. Pal voor rust kwam dan eindelijk de bevrijdende openingstreffer, Helleman werd op rechts op maat bediend en maakte een prachtige actie, zette voor en de inkomende Dave Witte kon snoeihard de 1-0 binnen schieten. In de rust kon coach Duinker en assistent de Vries alleen maar concluderen dat het spel goed was en dat de volgende goal een kwestie van tijd was. Maar met 1-0 winnen zou ook gewoon goed zijn.

Na de rust pakte Oosterend het spel weer goed op en ging op zoek naar de tweede treffer. Het spel was zeker weer goed maar de laatste bal werd steeds slordiger. Voorzetten gingen over of werden simpel ingeleverd bij de tegenstander. De thuisploeg stond als een huis en Zeemacht kon er niks tegenoverstellen, ze hadden nog geen kans gehad. Zeemacht begon wel wat aan te dringen maar werd constant onderschept door de achterhoede, Gaime Vlaming, Glenn Visser, Jim Kossen en Martijn Drijver hadden het prima onder controle. Met nog een kwartier te gaan werden wissels Dylan Betsema en Hannes Eelman ingebracht. Deze frisse impulsen gaven het team weer moed en het was wachten op de tweede treffer. De kansen waren er zeker maar ze werden naast of over gekopt of geschoten. In de laatste minuut werd de spits van Zeemacht in de diepte gestuurd, hij nam knap aan en gaf een voorzet, maar ook deze actie leverde niks op, er stonden gewoon geen mensen van Zeemacht voor het doel. Een doelpunt van de gasten was niet verdiend geweest. Na 94 minuten floot de goed fluitende leidsman voor het einde. Een verlossing voor de thuisploeg die welverdiend wonnen maar Zeemacht niet echt kon kwellen.

Komende zondag gaat Oosterend op bezoek bij Sint Boys dat gedeeld 2e/3e staat met Wiron met 19 punten tegenover de 24 punten uit 8 van Oosterend.