Duel onder de basket.
Duel onder de basket. Foto: Gerrit Verhoeven

Marels verliezen fysieke wedstrijd

De basketballers van de Marels gingen gelijk op in de wedstrijd zondag tegen Aalsmeer. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds fysieker. Uiteindelijk was de stand 55-64 in het nadeel van de Marels. De Marels opende de score meteen vanaf de sprongbal. De tegenaanval van Aalsmeer ging ook meteen raak. Zo ging het spel over en weer. De Marels hadden lengte overwicht dus de scores kwamen van lange mannen als Gerbrand de Wit, Mart Kikkert en Job Smit. De tegenstander maakte wat duw- en trekfouten om dit tegen te houden. Het eerste kwart sloot met 16-15 in het voordeel van de Marels af. In het tweede kwart eenzelfde beeld. De Marels verspeelde alleen meer ballen in de opbouw. Daardoor kwam Aalsmeer tot meer aanvallen. Met rust was de stand weer gelijk getrokken. In het derde ging het in de eerste minuten nog wel gelijk op, maar nadat Aalsmeer meer druk op de opbouw van de Marels ging zetten liepen ze iets uit. Dat het fysieker werd, was te merken aan de vrije worpen. Hier werd door alleen weinig uit gescoord. Het vierde kwart begon de Marels met een achterstand van 40-48. Aalsmeer liep uit tot 14 punten. Met een eindspurt van de Marels kwamen ze nog terug tot 7 punten.

Voor De Marels scoorden Mart Kikkert 15, Gerbrand de Wit 13, Job Smit 10 Sam Ekker 7, Sven de Jong 6 en Tijn Zeeman 4.