Texel'94: goed spel, toch verlies

Beter slecht voetbal en winnen, dan goed voetballen en verliezen. Het laatste was helaas van toepassing op Texel'94, zondag verloren de Texelaars met 2-0 van Winkel.

In de eerst helft was Texel'94 zoals dat in voetbaljargon heet zelfs de "bovenliggende" partij. De ploeg met het betere voetbal, goed verzorgd spel, opbouw van achteruit en zelfs dicht bij een openingstreffer. Bijna op naam van Patryk Nieboer. Maar zijn vuurpijlen op het doel van Winkel werden gestopt door de doelman of scheerden rakelings over of naast. Net niet dus, en andere uitgespeelde kansen deden zich niet voor. Niet aan Texelse zijde en ook niet bij Winkel. Wat dat betreft was er geen vuiltje aan de lucht. De gastploeg bediende zich vooral van de lange bal. Niet zonder gevaar, maar het bleef bij schoten van afstand die keeper Dennis Schouwstra niet in problemen brachten.

Vol vertrouwen op een goede afloop waarbij drie punten mee naar Texel konden worden genomen ging Texel'94 de kleedkamer in. Dat positieve gevoel verdween gaandeweg de tweede helft als sneeuw voor de zon. Winkel schoof op eigen veld, spelend in de richting van de kanine, met drie spitsen naar voren. De ploeg van Marcel Ris had geen pasklaar ontwoord. Winkel was nu de bovenliggende partij en legde de bezoekers het vuur aan de schenen. Eerst kwam Texel'94 nog goed weg, kopballen misten maar net het doel en Niels van Zuilen haade de bal ter nauwernood van de lijn. Maar het geluk hield een keer op, een uitbraak die werd ingezet op het middenveld resulteerde na een half uur in de eerste tegengoal. De spits van Winkel had de tweede treffer op zijn slof toen hij alleen op doelman Schouwstra af ging. Ware het niet dat hij de bal verprutste. Toen daarna de bal ook nog voorlangs schoot, raakte het geluk van Texel'94 uitgeput. Want uiteindelijk viel ook de tweede treffer.

De eindstand van 2-0 was een zuur resultaat na een veelbelovende eerste helft. "Teleurstellend. Iedereen doet zijn best, we hadden het beste voetbal, maar creƫren te weinig kansen", meldt begeleider Rob van der Stap. Zondag staat thuis de wedstrijd tegen koploper SVW op het programma.