Bij het ongeval vrijdag belandde één auto in de sloot, de andere balanceerde op de rand.
Bij het ongeval vrijdag belandde één auto in de sloot, de andere balanceerde op de rand. Foto: Politie

Onderzoek rijden onder invloed en telefoongebruik

Bij een aanrijding op de kruising Schorrenweg-Genteweg in polder Het Noorden raakten vrijdag rond het middaguur twee auto's zwaar beschadigd.

Eén auto reed over de Schorrenweg vanuit de richting Den Burg. De bestuurder kreeg geen voorrang van de auto die van links naderde over de Genteweg. Bij de botsing belandde één voertuig helemaal in de sloot, de andere bleef hangen op het randje.

De betrokkenen kwamen min of meer met de schrik vrij, in een ambulance werd voor de zekerheid gecontroleerd of alles werkelijk in orde was. Het letsel bleek volgens de politie mee te vallen. De schade aan de voertuigen, beide van Texelaars, is omvangrijk. Ze moesten worden weggesleept.

De politie doet onderzoek naar de toedracht. Eén van de chauffeurs, een 24-jarige Oosterender, moest mee naar het politiebureau. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen. De speekseltest wees op gebruik van THC (hennep), een bloedproef moet meer duidelijk geven. Er is ook een vermoeden over gebruik van zijn mobiele telefoon tijdens de botsing. Zijn mobiel is in beslag genomen voor onderzoek.