Voorzitter Jan Beijert overhandigt het Texelfonds Compliment aan Aron Zeeman.
Voorzitter Jan Beijert overhandigt het Texelfonds Compliment aan Aron Zeeman. Foto: Gerard Timmerman

Aron Zeeman krijgt Texelfonds Compliment

Aron Zeeman heeft met zijn tv-programma "Texel kijken en luisteren" het hart van menig Texelaar gestolen. Zondag kreeg hij aan het eind van de Verhalenmiddag het Texelfonds Compliment.

Best bijzonder voor deze jonge Texelaar om in een zaal die voor een groot deel was gevuld met Texelaars op leeftijd, van wie velen minder bedreven zijn met de sociale media waarmee Aron zijn publiek bereikt. Maar daarom niet minder verdiend, stak Texelfonds-voorzitter Jan Beijert de loftrompet over de ontvanger van het Compliment, dat wordt toegekend aan Texelaars die zich meer dan normaal maatschappelijk inzetten.

Aron is met zijn programma overal te vinden. Op locatie, van de VVV Texel tot de supermarkt en de Lindeboom doet hij verslag van allerlei evenementen. Zoals de Halve Marathon, het Verkiezingsdebat en noem maar op. De lat ligt hoog, evenals zijn ambitie, om een eigen radiostation de lucht in te krijgen.

Aron, vorige week nog op de voorpagina van deze krant te zien toen hij tijdens de Waanzin in het water viel, ontving van Beijert een cheque van €1000,-. Aron maakte dezelfde middag een film over de Verhalenmiddag.

Goede doelen

Jan Beijert deelde nog meer uit. Alle acht inzenders die eerder op de middag hun winnende verhaal hadden voorgelezen mochten uit de pot van het Texelfonds €100,- schenken aan een Texels goed doel. Vier van hen kozen voor de Stichting Oost-Europa - Texel, die hulptransporten organiseert. Anderen kozen voor de vrijwillige brandweer, een boek over de geschiedenis van de intocht van Sinterklaas door Irene Zegers, het "Renuurtje" in het Verpleeghuis en de zorgboerderij van Floortje Roeper.