"Cijfer Texel door

ondergrens gezakt"

"Ik sta hier niet om te zeggen dat het slecht gaat, maar het algemene prijs-/ kwaliteitcijfer is voor het eerst door de ondergrens van een 8 gezakt"

VVV-directeur Frank Spooren maakt zich zorgen en liet dit in niet mis te verstane woorden blijken tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Texels Ondernemers Platform (TOP) die donderdag werd gehouden op De Krim. "Ik weet ook, het is steeds makkelijker om reviews te geven en mensen worden er steeds handiger in. Maar als het algemene prijs-/ kwaliteitcijfer meerdere kwartalen achter elkaar zakt, is dat een zorgelijke ontwikkeling. Ik zeg, door de ondergrens. Ik vind dat wanneer je een rol van betekenis wilt blijven spelen, je cijfer altijd boven de acht moet blijven"

Het algemene prijs-/ kwaliteitcijfer is het cijfer dat toeristen toekennen aan Texel naar aanleiding van hun verblijf. Invloed op dit cijfer hebben de accommodaties, winkels, restaurants, natuur, activiteiten, parkeerfaciliteiten en al het andere waarmee de toerist te maken krijgt. "Daar ligt voor iedereen een taak, ook voor u als ondernemer. Via onze website, komen potentiƫle gasten ook terecht op websites van de ondernemers. Soms zie ik daar presentaties tussen waar ik me echt kapot voor zou schamen. En dat is zonde, want het is makkelijke reclame voor uw bedrijf. Kijk kritisch naar uw accommodatie of zaak. Bij de accommodaties daalt het gemiddelde cijfer niet zo zeer. Ik zie wel dat de cijfers steeds sterker afwijken van het gemiddelde. Dat wil zeggen, of er wordt een tien gegeven of een drie. Het verschil tussen logiesverstrekkers die zich verder ontwikkelen en zij die het allemaal wel goed vinden."