Toneelvereniging 't Amateurtje speelt een stuk van Aris Bremer.
Toneelvereniging 't Amateurtje speelt een stuk van Aris Bremer. Foto: Archief Texelse Courant

Mallejan is weerom

Toneelvereniging 't Amateurtje staat zaterdagavond 10 november op de planken in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Vanaf 20:00 uur spelen zij de komedie "Mallejan is Weerom" van de Oosterender toneelschrijver Aris Bremer.

Het is een avondvullende komedie met een goed verhaal. En natuurlijk valt er ook veel te lachen. Jan van der Molen keert na tientallen jaren weer terug in het dorp van zijn jeugd. Als puber werd hij daar "Mallejan" genoemd. Jan wil een boek schrijven over deze voor zijn vader, Dolle Dries, noodlottige periode. Jan wordt ondergebracht in een verbouwd kippenhok op het erf van Jaap en 'Goudelsje', waar zijn vader weken voor zijn proces ook verbleef. Snel wordt duidelijk dat er niet veel is veranderd in het dorp…

Hoe dit verhaal afloopt is komende zaterdag te bekijken. Na afloop is er de traditionele verloting met leuke prijzen en een gezellige avond na.

Kaarten à €8,- (inclusief drankje) zijn te bestellen bij Karin Gaasbeek, tel. 0222-313684/ e-mail: t.domhof@texel.com (bericht terug voor wie per mail bestelt), of bij Petra Brans, tel. 0222-312741. De kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.