De Marels verliest van koploper

De basketballers van de Marels speelden zaterdag in en tegen Hoofddorp, dat nog geen verliespunten heeft. Ook de Marels moest buigen voor Hoofddorp. Er werd verloren met 56-30.

Het begon al niet goed voor de Marels; voor de warming up was te weinig tijd waardoor de eerste drie scoringskansen door de Marels niet benut werden. Anders hadden ze nog voor kunnen staan. Hoofddorp scoorde wel en kon een gaatje slaan tot 14-8 in het eerste kwart. In het tweede kwart verloor de Marels te veel ballen in de opbouw. Daardoor verspeelden ze te veel aanvallen en werd het Hoofddorp te makkelijk gemaakt. Met rust was het 31-16. In de rust werd gewezen op de kansen mits de Marels de bal in het team kon houden. Dat had effect in het derde kwart. De Marels scoorde 10 punten tegen 8 van Hoofddorp. Dit werd na wat wissels jammer genoeg niet vast gehouden in het vierde kwart. Daardoor liep Hoofddorp toch nog uit naar de eindstand van 56-30. Een compliment verdient het verdedigende vermogen van de Marels. In de andere wedstrijden van Hoofddorp wonnen ze met hogere scores.

Voor De Marels scoorden Mart Kikkert (14), Gerbrand de Wit (8), Job Smit (4) Sam Ekker en Sven de Jong (2).